Surt el sol a la Torre del Valent

dimarts, 7 de maig del 2013

Paratge Natural de Poblet

Paratge Natural de Poblet
El Paratge de Poblet deu el seu nom al Monestir Cistercenc que fou fundat el segle XII en uns terrenys donats pel comte Ramon Berenguer IV als monjos de l'orde del Cister. L'indret on es bastí l'actual monestir era conegut com hortur populeti (lloc d'horta envoltat de bosc d'àlbers) i d'aquí procedeix el nom de Poblet. El monestir de Santa Maria de Poblet és una
Paratge Natural de Pobletjoia de l’art medieval cistercenc i tomba dels reis-comtes de l’antiga Corona d’Aragó i Catalunya.
A banda de la riquesa monumental i cultural del monestir de Poblet, aquest espai disposa de molts valors naturals.  Ofereix moltes possibilitats de fer excursions i caminades o simplement de passejar fruint del paisatge i gaudint d'una cinquantena de fonts naturals, algunes d'aigua ferruginosa.
Paratge Natural de Poblet Els seus paisatges agrícoles, majoritàriament conreus de vinya, contrasten amb el paisatge eminentment forestal amb gran variabilitat cromàtica que canvia segons l'època de l'any.
El Paratge Natural de Poblet acull el Bosc de Poblet, un dels més ben conservats de les comarques tarragonines i on es localitza l’única comunitat de roure reboll (Quercus pyrenaica) de Catalunya.
Com cada any, el programa d'activitats del Paratge, compte amb diverses ofertes per a donar a conèixer el bosc de Poblet amb temàtica molt variada i dirigida a un públic general.
L’equip gestor del Paratge Natural de Poblet, us invita a participar en les activitats i de ben segur que gaudireu d’una bona jornada i descobrireu noves sensacions.
Aquí teniu l'agenda d'activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada