Surt el sol a la Torre del Valent

divendres, 17 de maig del 2013

Coca en Recapte de l'Aleixar

La Coca en Recapte, també anomenada Coca amb Ceba, diuen que és originària de la zona oleícola "Garrigues-Ciurana; més o menys, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Tarragonès i Les Garrigues, i es cuina en forn de pa.
Te una germana o cosina propera a Mallorca, on la fan amb més verdures, i podriem dir que la Pizza és una cosina llunyana de la nostra Coca en Recapte.
El recapte, a les nostres contrades, és tot el que genera l'horta. En els seus orígens, la coca amb recapte era una coca feta amb el recapte sobrer que hi havia pels masos i cases i així evitar que es fes malbé. D'aquí que aquesta coca tingui múltiples receptes depenent dels ingredients que s'utilitzin. Pot portar pebrot, ceba, all, tomàquet, albergínies, carabassó, etc, i s'acostuma a acompanyar amb llonganissa fregida o a la brasa o també amb una arengada crua, fregida o a la brasa.
Casa rural La Torre del Valent d el'Aleixar
A l’Aleixar, el Forn de pa i pastisseria Llauradó, continua amb la costum, per fer la delícia dels seus clients, oferent pastissos de tota mena, i preparant les tradicionals coques amb sucre, coques de cireres i coques en recapte, entre altres especialitats típiques de l’Aleixar com els "matrimonis", les populars "mimoses", els blaiets i l'exquisida "coca de la casa".
Així que no dubteu de gaudir-ne en família, en parella o bé en solitari, les podeu consumir sense moderació.
Obert cada dia pel matí i dissabtes a la tarda.
Av. Joaquim Mir, 25
43381 L'Aleixar
Telèfon: 977 815 004

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada