Surt el sol a la Torre del Valent

dimecres, 10 d’abril del 2013

Serp Blanca o ratllada

Fauna de les Muntanyes de la Costa DauradaAhir, al camí de l'Aleixar a Alforja, varem fer una trobada si més no peculiar, una serp blanca (Rhinechis scalaris) va venir a saludar-nos.
Totalment inofensiva, la varem poder fotografiar de molt aprop tot agafant-la sense fer-li mal abans de deixar que continués el seu camí.
Fauna de les Muntanyes de la Costa DauradaÉs fàcilment identificable per les dues ratlles negres i paral·leles sobre el seu dors brunenc, els exemplars joves però tenen l'esquena groguenca amb taques negres, gairebé juntes, en forma de "H" majúscula que, en conjunt, ofereixen l'aspecte d'una escala.

Fauna de les Muntanyes de la Costa DauradaSerp abundant al Baix Camp, terrestre i activa de dia, però pot arribar a enfilar-se als arbustos i als arbres per tal de cercar nius d'ocells, o bé a  les cabanes, on captura, normalment, cries de pardal.
S'alimenta d'ocells, petits rosegadors i, fins i tot, alguna cria de conill, per això es considera beneficiosa per l'èsser humà, al matenir l'equilibri del nostre ecosistema.
Malgrat ésser una serp totalment inofensiva, és molt agressiva i, si hom vol capturar-la, es redreça i escomet la persona bo i projectant la part anterior del seu cos, alhora que bufa i xiula sorollosament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada