Surt el sol a la Torre del Valent

dimarts, 16 d’abril de 2013

l'Abellerol

Fauna de les Muntanyes de la Costa Daurada
 L'abellerol ja ha arribat de la seva migració.
És un dels ocells més bonics d’Europa, per la gran quantitat de colors que té.

 Fauna de les Muntanyes de la Costa DauradaPertany a l'ordre de les coraciformes, un grup que engloba altres espècies també bellament acolorides com la puput, el blauet i el gaig blau. És molt normal veure'l posat, tot sol o en estol, als cables de la llum o del telèfon, amb algun insecte (libèl·lules, papallones, escarabats...) a la boca, però preferentment abelles (d'on li ve el nom, evita menjar-se el fibló), que caça en ple vol, i per la qual cosa no és gaire ben vist pels apicultors.
Fauna de les Muntanyes de la Costa DauradaLa problemàtica dels abellerols en l'apicultura no és el fet d'alimentar-se d'un nombre relativament reduït d'abelles obreres sinó del fet que elimina també l'abella reina quan va o torna del viatge d'aparellament i deixen així la seva colònia d'abelles òrfena i aquesta acaba desapareixent.
És un ocell migrador, present gairebé tota la Catalunya central, on acostuma a arribar cap al mes d'abril i d’on marxa a final d'estiu, a l'agost o el setembre, per passar l'hivern en terres de l'Àfrica tropical i a l'Índia.
Fa el niu, generalment en companyia d'altres, en marges terrosos o talussos, preferentment a prop d'un curs fluvial, on excava uns característics túnels rodons de 5 a 10 centímetres de diàmetre i més d'un metre de llargada, on pon de quatre a set ous.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada