Surt el sol a la Torre del Valent

dijous, 25 d’abril del 2013

La reineta

Un altre exemplar de la fauna del Baix Camp ens ha gratificat amb la seva presència i s'ha deixat fotografiar, es tracta d'una reineta meridional (Hyla meridionalis) petita granota que fa 5-6 cm de llargada, insectívora i inofensiva, té una pell llisa i lluent, de coloració normal verd viu uniforme fins a castany clar o groguenc, a diferència dels gripaus les reinetes tenen un timpà circular i ben visible i una pell llisa pel dors però rugosa pel ventre. Les reinetes tenen unes potes primes i llargues amb coixinets adhesius a la punta dels dits que les permet enfilar-se a qualsevol superfície vertical i llisa ja que fins i tot poden pujar pel vidre.
La reineta té una vida mitjana d'uns 7 anys però pot arribar fins al 14 anys, és sedentària i pel dia s'instal.la en les tiges i en les fulles dels arbusts i arbres per a pendre el sol tot mimetitzada gràcies a la coloració que té que s'adapta al medi on es troba. Les reinetes tenen uns hàbits crepusculars i nocturns. A la nit és quan surt a caçar i és el moment en que es més activa però també se la pot veure pel dia entre la vegetació prenent el sol o dins l'aigua quan fa molta calor a la primavera. En canvi a l'estiu és més difícil poder veure-la de dia ja que és menys diürna i molt més discreta. Les reinetes hivernen del novembre fins al febrer.
Pon de 800 a 1000 ous en paquets petits que cauen al fons del bassal. Al cap d'uns 13 dies després de la posta neixen els verdosos capgrossos que mesuren uns 9 mm de longitud i tenen una cua molt llarga. Al cap de 3 mesos quan el capgros fa 48 mm i quan adopta la forma juvenil mesura 16 mm de longitud perquè perdra la cua.
Fauna de les Muntanyes de la Costa Daurada

Espècie: Hyla. meridionalis
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada