Surt el sol a la Torre del Valent

divendres, 12 d’abril del 2013

La Rosella una flor vermella!

Foto: Bon dia Gent! La primavera ja es aqui !!!
Good morning people! Spring is here!!!!La rosella una flor vermella!

En l’antiguitat es prenien roselles per la seva acció sedant, i actualment en homeopatia, està indicada contra els trastorns de la son i l’ansietat.

Els romans, consideraven la rosella una flor sagrada de la seva deessa del blat, Ceres. Que s’encarregava d’ensenyar als homes a plantar i recollir. A l’antic Egipte ja feien servir les llavors per fer pa. L'oli que s’extreu de les llavors, no sols s’utilitza en cuina sinó que també es fa servir com a oli de cremar, fabricació de vernissos, pintures i sabons.

La rosella creix en camps, marges de les carreteres, rostolls, pastures i prats. També creix com a herba adventícia en cultius de cereals, especialment després que la terra hagi estat remoguda. Prefereix sòls sorrencs de clima càlid. És per això que l'època de floració té lloc en primavera i estiu. Les flors naixen d'una poncella que fins la seva maduració està com caiguda.

Després de les batalles de la primera Guerra Mundial, es va estendre pels camps de Flandes  i s’ha convertit en molts llocs com una flor que simbolitza el "Dia dels caiguts".

Per jugar al gall, gallina o poll (quan la flor està tancada primer es blanca (poll), després és rosa (gallina) i després és vermella (gall). Es juga com si es tractés d’una endevinalla.
 
Fotografia de Tona Tarragó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada