Surt el sol a la Torre del Valent

dimecres, 27 de març del 2013

El Salt de l'Aleixar

 Ruta per les Muntanyes de la Costa Daurada
El Salt és un salt d'aigua del riu Sòvia, en el terme municipal de l'Aleixar però més proper al de Castellvell del Camp, a la comarca catalana del Baix Camp.
Es tracta d'una paret vertical de roca per la qual cau un salt d'aigua que forma dos petits estanys al peu. Algunes vegades s'asseca, sobretot a l'estiu.
Ruta per les Muntanyes de la Costa Daurada
L'excursió es molt fàcil, amb recorregut amb un desnivell suau i es pot fer amb nens sense massa dificultat. Sortim des del Parc de Sant Jordi de Reus i seguim pel camí de la Mineta, Castellvell, Camí Ample, Camí de l'Aleixar, Camí del Salt, Riera del Salt, en poc menys de una hora i mitja i gairebé 7 Km.     
 Wikiloc El Salt de l'Aleixar                

2 comentaris:

  1. Bona tarda,

    últimament he recordat la meva infantesa i he dut el meu fill i ma mare un parell de cops al Salt. He vist en la informació de l'article que dius que és un salt del riu Sòvia.
    Malauradament, però, no he trobat cap informació a internet sobre aquest riu. Em sorpren que hi hagi un riu tan a la vora i que no em soni ni el seu nom! N dubto que ho sigui, però m'agradaria demanar-te a veure si pots deixar algun enllaç on puguem obtenir més informació sobre aquest riu.
    Moltes gràcies.
    Sergi

    ResponElimina
  2. Hola Sergi,
    No es tracta d'un riu pròpiament dit, sinó d'una riera, la riera de sòvia o salvià, que és la continuació del barranc de l'aigua sana, també coneguda més avall com riera del salt.
    A l'Aleixar hi ha el mas de Salvià, i així es relaciona aquest topònim amb el de la riera.
    Trobaràs informació sobre el mas de Salvià a la web de l'ajuntament de l'Aleixar.

    http://www.aleixar.altanet.org/niv3.php?id=92

    Espero haver contestat la teva pregunta
    Fins aviat

    ResponElimina