Surt el sol a la Torre del Valent

dimecres, 13 de març del 2013

Muntanyes de Prades i Capafonts - Espai Terra tv3

Muntanyes de Prades, CapafontsLes muntanyes de Prades a TV3 en "Espai terra", els voltants de les muntanyes de Prades i Capafonts. La cova del Grèvol o dels grallers, una cascada natural de gairebé 40 metres!
La cova del Grèvol és una balma grandiosa emplaçada al fons del barranc de la font Nova, aigües amunt de la font de la Llúdriga. És un exemple claríssim de retrocés d'una vall fluvial per erosió regressiva, és a dir, la paret recula progressivament per acció de les aigües i el glaç, bàsicament.
S'hi accedeix des de Capafonts per la carretera en direcció a Alcover. Des del primer revolt molt tancat a l’esquerra, surt una pista a la dreta. Hi ha un senyal indicador del sender en direcció a la Mussara.
Muntanyes de Prades, CapafontsLa imponent cova té forma semiesfèrica, d’uns 15 m de profunditat, amb un saltant a la part superior d’uns 60 m. Quan plou i el barranc porta aigua, forma un saltant en forma de cua de cavall bellíssim, que es pot veure des de diversos punts de l’entorn. En tota època, el degoteig de l’aigua és constant. Al peu, unes roques de tosca emmarquen una petita platja i un toll on sempre hi ha aigua.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada