Surt el sol a la Torre del Valent

dimarts, 12 de març de 2013

Espàrrecs de marge

Casa rural La Torre del Valent de l'AleixarHi ha dues varietats d’espàrrecs: els blancs, que creixen sota terra, i els verds, els espàrrecs amargs, o bladers, que creixen en contacte amb la llum del sol. Els espàrrecs provenen de la planta herbàcia de l’esparreguera i han estat des de sempre un dels ingredients més utilitzats en tota la història de la gastronomia.
La collita dels espàrrecs de marge es duu a terme tan aviat com els brots surten de la terra, en el moment en que són més tendres; si es retarda la collita perden sabor i tendresa. Pertanyen a la mateixa família de l’all amb la diferència que els primers són rics en clorofil·la, que els dóna el típic color verd i propietats interessants per al nostre organisme. Són un aliment molt beneficiós pel cor i els músculs en general, degut al seu alt contingut en potassi. Són també hipocalòrics (molt baixos en calories), aporten una quantitat equilibrada de vitamines (vitamina A, beneficiosa per a la vitalitat del cabell i les ungles; també conté vitamina C i en menor quantitat B1, B2, B6 i I) i conté molta fibra (que facilita el trànsit intestinal). La millor època per menjar espàrrecs verds és entre els mesos d’abril i maig.Aquí teniu una recepta amb espàrrecs de marge, molt lleugera i deliciosa.
Casa rural la Torre del Valent de l'AleixarCrema d’espàrrecs de marge:
 
Ingredients: per 4 persones
-espàrrecs verds (500 gr aprox) .
-30 g. de oli d’oliva
-1 ceba (150 g. aprox.)
-6oo g. de brou de verdures o aigua.
-Sal i pebre
-175 g. de crema lleugera o nata de cuinar.

Procediment:

1-Rentar els espàrrecs .Treure la part dura ,i tallar a trossets. Reservar algunes puntes per decorar.
2-Escalfar l’oli en una cassola i sofregir les puntes d’espàrrec. Reservar.
3-En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita. Afegir els espàrrecs i saltar uns minuts.
4-Posar el brou o l’aigua, salpebrar i coure durant 30 minuts aproximadament.
5-Afegir la crema lleugera , i rectificar el punt de sal.
6-Triturar amb la batedora de mà.
7-Servir decorada amb les puntes d’espàrrec reservades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada