Hi ha dues varietats d’espàrrecs: els blancs, que creixen sota terra, i els verds, els espàrrecs amargs, o bladers, que creixen en contacte amb la llum del sol. Els espàrrecs provenen de la planta herbàcia de l’esparreguera i han estat des de sempre un dels ingredients més utilitzats en tota la història de la gastronomia.
Ingredients: per 4 persones
-espàrrecs verds (500 gr aprox) .
-30 g. de oli d’oliva
-1 ceba (150 g. aprox.)
-6oo g. de brou de verdures o aigua.
-Sal i pebre
-175 g. de crema lleugera o nata de cuinar.
Procediment:
1-Rentar els espàrrecs .Treure la part dura ,i tallar a trossets. Reservar algunes puntes per decorar.
2-Escalfar l’oli en una cassola i sofregir les puntes d’espàrrec. Reservar.
3-En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita. Afegir els espàrrecs i saltar uns minuts.
4-Posar el brou o l’aigua, salpebrar i coure durant 30 minuts aproximadament.
5-Afegir la crema lleugera , i rectificar el punt de sal.
6-Triturar amb la batedora de mà.
7-Servir decorada amb les puntes d’espàrrec reservades.
-espàrrecs verds (500 gr aprox) .
-30 g. de oli d’oliva
-1 ceba (150 g. aprox.)
-6oo g. de brou de verdures o aigua.
-Sal i pebre
-175 g. de crema lleugera o nata de cuinar.
Procediment:
1-Rentar els espàrrecs .Treure la part dura ,i tallar a trossets. Reservar algunes puntes per decorar.
2-Escalfar l’oli en una cassola i sofregir les puntes d’espàrrec. Reservar.
3-En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita. Afegir els espàrrecs i saltar uns minuts.
4-Posar el brou o l’aigua, salpebrar i coure durant 30 minuts aproximadament.
5-Afegir la crema lleugera , i rectificar el punt de sal.
6-Triturar amb la batedora de mà.
7-Servir decorada amb les puntes d’espàrrec reservades.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada